PROGRAMA LEM 2017

LEM 2016

 

ALDO ARANDA (Ciudad de México/Den Haag)

MARIMBA LANDSCAPES
CONCERT INAUGURAL

Dijous 28 de setembre, 13 h

Cinemes Texas

C/ Bailén, 205

Entrada lliure

El marimbista mexicà Aldo Aranda, virtuós i versàtil, fusiona tècniques i disciplines (teatre musical, improvisació, dansa, performance i tecnologia) elevant la percussió a un nou i revolucionari nivell d’expressió. Màster pels conservatoris d’Amberes i La Haia, va ser premiat al Festival Internacional de Marimbistas de Chiapas (1999 i 2001). Resident entre Barcelona i Holanda, ha treballat amb destacats artistes entre els quals Jan Fabre, que el va qualificar de “meravellós percussionista mexicà”. Al concert inaugural del LEM 2017, Aranda presentarà Marimba Landscapes, un viatge de sonoritats i imatges on l’electrònica i el vídeo es fonen amb un redescobriment de la marimba contemporània. Marimba Landscapes és una mostra d’evolució i possibilitats sonores de la marimba.


TRUNA Y SUS MONSTRUOS (València)

Dimecres 4 d’octubre, 20 h

GTS

C/ Igualada, 10

Taquilla inversa

Andrés Blasco, més conegut com a Truna, és l’inventor de la maleta màgica: aparell al qual hi connecta el violoncel o diferents artefactes inventats per tal de produir un seguit de sons onírics que serveixen de banda sonora a films projectats en super 8. A mig camí entre el dada, el futurisme i l’hipnotisme, Truna y sus monstruos, el títol de l’espectacle que veurem al LEM, és una mirada diferent sobre les pel·lícules de monstres gegants dels anys 50 i 60. ‘Auto-luthier’, músic i inventor, l’artista valencià Truna ja va fer, anteriorment, un espectacle amb Súper 8 titulat KingKongTruna. Al llarg de la seva carrera artística ha estat membre de Fitzcarraldo, Carmina Burana i AntorchaAmable. També ha col·laborat amb Pierre Bastien, Cabo San Roque i El Otro Ilustre Colegio Oficial de Patafísica.


IYARI  (Barcelona)

Dijous 5 d’octubre, 21 h

La Sonora de Gràcia

C/ Riera de Sant Miquel, 59

5€ (2 concerts)

Iyari és el projecte instrumental del guitarrista Josep Mateo, component de Kartar Atma i Silveryarn, entre d’altres formacions. Basat en la improvisació i el so processat de la seva guitarra (amb delays infinits, loops eterns i reverbs esotèriques), el treball de Mateo explora nous camins en la recerca d’allò desconegut. El directe d’Iyari enllaça un tema amb l’altre i teixeix estructures minimalistes, assolint així una atmosfera pròpia on el so inconfusible que flueix de la guitarra de Mateo ens submergeix en un univers introspectiu, malenconiós i de gran bellesa. Sura i Sons de Tardor són els dos primers discos d’Iyari, enregistrats el 2016 en una sola pista. Segons Mateo, quan el so flueix, els errors i les indecisions formen part de la màgia del moment i això permet percebre “la segona música”.


MARTA SAINZ Y ANTONIA FUNES (Santander/Madrid)

Dijous 5 d’octubre, 22 h

La Sonora de Gràcia

C/ Riera de Sant Miquel, 59

5€ (2 concerts)

Marta Sainz (veu i veu autoamplificada) i Antonia Funes (violoncel) realitzen una activitat fonamental en el desenvolupament de la improvisació lliure a Espanya des de fa més de deu anys. El seu ampli activisme artístic desbrossa els diversos modes de la improvisació més arriscada mitjançant la col·laboració amb els artistes i col·lectius que han definit l’efervescència de la improvisació dels darrers anys (Destruction Des Animaux Nuisibles, Trío Antimanierista, Rosalind Hall, Lali Barrière, Ferran Fages etc.). Sainzi Funes creuen les seves trajectòries a la deriva sonora del Madrid il·lusionat i comunal i el 2014 enregistren un disc a duo per a Alina Records. El resultat, Discantus, és una aplaudida gravació que explora els exquisits racons de la interpretació improvisada més exigent i compromesa. Una veu inusitadament expressiva i un violoncel incandescent i sord per a una música espaiosa que ens recorda que res és del tot real.


LES MUTANTS MAHA (Avignon)

Divendres 6 d’octubre, 22 h

Auditori Meyer / MACBA

Pl/ dels Àngels, 1

6 €

Zizeeria Maha és una papallona de la regió de Fukushima (Japó) que, després de l’accident nuclear de 2011, ha patit mutacions severes. Aquest fet va suggerir al bateria i compositor Guigou Chenevier l’idea de composicions mutants on una partitura inicial va derivant cap a formes estranyes i monstruoses. Chenevierva engrescar dos músics del col·lectiu Inouï Productions per a crear Les Mutants Maha, Takumi Fukushima (curiosa homonímia) al violí i veu (Volapük) i Lionel Malric (Collectif Grand Chahut) als teclats. Chenevier és un històric de l’underground francès des que va fundar Etron Fou Leloublan (1973). Ha estat part fonamental de grups com ara Volapük, Les Batteries, Body Parts i Encore + Grande. Ha col·laborat amb multitud d’artistes i enregistrat més de 50 discs, quatre dels quals a solo. A Les Mutants Maha, la improvisació hi té un paper limitat; hi dominen l’escriptura i l’arquitectura musicals a la recerca de mutacions. Música post-atòmica com a homenatge a Edgar Varese!


DERIVA ENSEMBLE (València – Barcelona)

Dissabte 7 d’octubre, 21 h

CONCERT FINAL TALLER D’IMPROVISACIÓ

Centre Cívic La Sedeta

C/ Sicília, 321

6 € (2 concerts)

El Deriva Ensemble és un conjunt de professionals de les arts escèniques format expressament per al LEM 2017. Músics, poetes etc. hauran seguit un taller intensiu d’improvisació lliure, impartit pel saxofonista valencià, Josep Lluís Galiana, músic de contrastada trajectòria en aquest camp tan pel que fa a la vessant escènica com pedagògica i, fins i tot, assagística, amb diversos títols publicats sobre el tema. Galiana és autor de més de cent composicions en catàleg i d’una trentena de referències discogràfiques. Assistirem a la creació de situacions sonores improvisades fruit de la manifestació de les emocions, sensibilitat i intuïció d’aquests professionals, i llur canalització en forma de peça única gràcies al domini de l’escolta atenta i la presa de consciència del valor del silenci.


NÚRIA ANDORRÀ & LÊ QUAN NINH (Barcelona/La Blanchette)

Dissabte 7 d’octubre, 22 h

Centre Cívic La Sedeta

C/ Sicília, 321

6 € (2 concerts)

Núria Andorrà i Lê Quan Ninh tenen un tret en comú: es van formar en percussió clàssica al conservatori i van acabar abraçant altres gèneres, com ara el jazz d’avantguarda. Andorrà ha treballat amb músics de la categoria de Carles Santos, Mats Gustafsson, Nat Wooley i Agustí Fernández. És una habitual de les impro-sessions de l’underground barceloní. Per la seva banda, Lê Quan Nihn es va enamorar del “lirisme i la violència” del saxofonista Daunik Lazro, amb qui ha treballat en diferents propostes. Tots dos s’ha fet un nom en l’escena de les músiques lliures. Ambdós percussionistes subverteixen el rol dels bombos i platerets de l’orquestra clàssica i els converteixen en una autèntica caixa de sorpreses. Improvisació lliure sense concessions. A la deriva.


ÀGAPE

QUIM DIAZ + CABOSANROQUE + JOSEP PEDRALS(Balaguer/Barcelona)

Diumenge 8 d’octubre, 13 h

Casa Almirall

C/ Joaquim Costa, 33

entrada lliure

L’Àgape és el moment més sinestèsic del LEM. Enguany seran Cabosanroque, Josep Pedrals i Quim Díaz els alquimistes responsables que poesia, música i cuina se sincronitzin en els sentits dels assistents. Una experiència simultània, sensorial, única i irrepetible. Díaz, cuiner de la menja i la imatge (és el responsable de la del LEM aquest any) coordina l’acció. Cabosanroque són ben coneguts per l’aplicació màgica de l’enginyeria a la generació de bellesa sonora i Pedrals, recitador potent, juganer i bergant,  explora els precipicis poètics de la retòrica. El 124è aniversari de la ‘Patafísica’, que travessa aquest any els territoris del LEM impregnarà també el moment de la cerimònia de l’Àgape, en la que l’excepció serà la norma i la realitat prendrà la forma d’una espiral de sabors, notes i paraules recargolant-se a vers el desconegut.


TOLV (Narbonne/Barcelona)

Dimecres 11 d’octubre, 21 h

Centre Cívic La Sedeta

C/ Sicília, 321

5 € (2 concerts)

 

Électrons Livres és el títol del disc que el grup Tolv presenta al LEM 2017. No és el primer cop, però, que Étienne Lecomte i Jaime L. Pantaleón, els components d’aquest duet, col·laboren plegats. El guitarrista Pantaleón va participar en el disc Crossroads Project (2008) dels Vrak’Trio, el grup de free-jazz en el qual milita Lecomte. Tolv reuneix dos músics de procedències distintes —Lecomte, del jazz d’avantguarda; Pantaleón, del rock experimental—, però que comparteixen el seu delit per l’exploració sonora sense cotilles. Aquest és un encontre sublim entre els registres onírics de la guitarra de Pantaleón i els del flautista Lecomte. Música paisatgística que evoca tant els sons dels espais inhòspits del nord d’Europa com el ritme frenètic de les ciutats més trepidants.


NAD SPIRO (Donosti)

Dimecres 11 d’octubre, 22 h

Centre Cívic La Sedeta

C/ Sicília, 321

5 € (2 concerts)

La donostiarra Rosa Arruti, aka Nad Spiro, és una reconeguda i veterana artista de l’univers de l’electrònica experimental, amb treballs editats a segells tan prestigiosos com Silent Records (EUA), Sloow Tapes (Bèlgica), Geometrik Records (Espanya) i The Wire Tapper, el segell de la revista britànica The Wire. Arruti va iniciar la seva carrera a la Barcelona underground de finals dels 70 amb propostes com ara Psicópatas del Norte i Mohochemie. En la seva fecunda trajectòria ha treballat en escenaris de Londres, Madrid, Brighton i Cork. Al LEM presentarà el seu darrer treball, Sirius Signals, una obra en la qual explora l’èter de les zones portuàries mitjançant l’evocació de senyals radiofòniques imaginàries, tal vegada com els ràdio-experiments transoceànics del científic Guglielmo Marconi. Música espectral, obscura i elegant alhora, seqüencial, farcida de codis subliminars i, sobretot, imprevisible.


PRIMO GABBIANO + EMILIANO HERNÁNDEZ-SANTANA(Barcelona/Mérida)

Dijous 12 d’octubre, 20 h

ENCONTRES EN L’ESPAI TEMPS

GTS

C/ Igualada, 10

Taquilla inversa

 

Feliç encontre el d’aquests dos inquiets artistes, Emiliano Hernández-Santana (EHS, Veneçuela) i Antonio Clavijo Victori, aka Primo Gabbiano (Barcelona). EHS és artista plàstic i experimentador sonor i de vídeo. Després de participar de l’escena electrònica de Nova York, torna a Veneçuela i es converteix en pioner de l’escena Netlabel al continent americà, fundant segells com ara Microbio i Angustia. Ha participat a festivals a Amèrica i Europa. Primo Gabbiano és músic i artista visual. Explora la faceta més experimental de la música, emprant drons, paisatge sonor, noise, ambient i electrònica primitiva. El 2012 va guanyar el Primer Premi de la Taula de les Arts Visuals de Manresa per Contradansa. Col·labora amb el grup d’art contemporani Fame Chimica. EHS i Gabbiano habiten en una intersecció sonora. Electrònica, sorolls, noise, textures. Formalment, és el fragment allò que excita la intuïció i possibilita la dialèctica de música, paraula, gest i silenci.


ALENKY (Sant Iscle de Vallalta)

Divendres 13 d’octubre, 22 h

Auditori Meyer / MACBA

Pl/ dels Àngels, 1

7 € (dos concerts)

A Alenky, nou projecte musical de Marc Egea (viola de roda electroacústica), cofundador de bandes com ara Maram Trio i Kaulakau, amb més de vint discs publicats, hi conflueixen jazz, folk, rock i improvisació lliure. El nom està pres de la pel·lícula del cineasta txec J. Svankmajer, inspirada en Alicia en el País de les Meravelles, de Lewis Carroll, ja que és l’univers de Carroll allò que inspira el flamant disc del grup, Through the Looking Glass. Acompanyen Egeael multi-instrumentista Manu Sabaté (gralla i clarinet baix, creador de The New Catalan Ensemble), el violoncel·lista Joan Antoni Pich, solista de l’Orquestra de Cambra de Granollers, el bateria Pep Mula, col·laborador d’una multitud de bandes, tant en el camp del pop i rock (Sanjosex, Paul Fuster, Maika Makovski) o més jazzístics (M U L A), i el rapsode Oriol Sauleda (membre del grup de rock progressiu Eve) qui, a mode d’un Lewis Carroll despert i tendre, ens servirà les cançons i els enigmes.


BIG OK (Calonge/Cardona/Vigo)

Divendres 13 d’octubre, 23 h

Auditori Meyer / MACBA

Pl/ dels Àngels, 1

7 € (dos concerts)

 

La història de Big OK comença amb la necessitat de l’inclassificable guitarrista i cantant Paul Fuster de crear en comunitat. Tres intensos dies d’improvisació el 2015, amb Edi Pou a la bateria (Za!, La Orquesta del Caballo Ganador) i Sara Fontán al violí amb efectes (Manos de Topo, La Orquesta del Caballo Ganador) van ser suficients per a consolidar el projecte. Un any més tard ja tenien el seu primer disc de títol homònim al carrer, un disc cru amb 11 cançons mai tancades del tot i carregades d’energia, emoció i honestedat, on Fuster toca la batarra, una guitarra dissenyada i fabricada per ell mateix. Big OK està carregat de ressonàncies del post-rock i post-hardcore, però potser és més acurat cenyir-se a les definicions que fan els seus propis components: Big OK sona a free-grunge per a crooners o bé a trinxar flors, pomes i pastanagues amb una segadora o un ventilador. En tot cas, la seva música respira la celebració de la creació en comú, eufòrica, sincera i agraïda.


ADRIANA PETIT (Palma de Mallorca)

Dissabte 14 d’octubre, 21 h

Almo2bar

C/ Bruniquer, 59-61

7€ (2 concerts)

L’Adriana Petit és un d’aquells casos atípics en que una artista és tant artista que no és capaç de diferenciar la seva obra de la seva vida, fonent aquest binomi en una indissoluble hiperrealitat expandida. La seva manera de treballar amb el so i les paraules és igual de salvatge i deconstructiva que quan ho fa amb les imatges. Nascuda a Palma de Mallorca, ha mantingut una vida nòmada, cremant etapes de metròpoli en metròpoli com una màrtir del capitalisme tardà. En termes subculturals es podria dir que és una autèntica hereva de la música industrial post-punk i dels extremismes que l’envolten: el soroll, els cut-ups, la màgia, el DIY, allò fosc. Va començar a fer música amb el grup Muso Fantasma el 2007 i després d’una llarga successió posterior de projectes puntuals, puja ara als escenaris sense màscares nominals. La seva arribada al LEM era una profecia que tots sabíem que algun dia es compliria.


THE LEGENDARY PINK DOTS (Nijmegen/London)

Dissabte 14 d’octubre, 22 h

Almo2bar

C/ Bruniquer, 59-61

7€ (2 concerts)

 

El 15 de juny de 1980, en el marc de l’Stonehenge Free Festival, naixia una de les bandes de rock experimental més emblemàtiques de l’escena europea: The Legendary Pink Dots (LPD), proposta a què se li podrien atribuir un munt d’etiquetes: ambient, post-punk, noise, gòtic, neo-psicodèlia, industrial i un llarg etcètera. Totes, però, haurien d’anar encapçalades amb l’expressió ‘avant la lettre’, i és que la banda que van fundar els avui històrics Edward Ka-Spel i Phil Knight és, sobretot, un grup inclassificable, a l’avantguarda del rock i l’electrònica. En la seva prolífica trajectòria, LPD han enregistrat una cinquantena de discos, alguns dels quals emblemàtics, han tocat en escenaris com el Fillmore i han influenciat a bandes de diferents generacions. LPDoferiran al LEM l’únic concert a Espanya el 2017.


ESTER XARGAY & MIQUEL ÀNGEL MARÍN (Sant Feliu de Guíxols/ Deltebre)

Dimecres 18 d’octubre, 20 h

INFRAMUSICAR L’INFINITIU
ENCONTRES EN L’ESPAI TEMPS

GTS

C/ Igualada, 10

Taquilla inversa

Oidà! / Música corporal / oi més, visual / per abstracció descriptiva / i de gaidó passió de cor / a pensa geomètrica / rebombori del càlcul / a raig i persistent entorn / d’una mecànica a tota tesa / potencial de mai no acabar / moviment d’una lògica fantàstica / i en un batre d’ulls commoció / cerebral indigestió de mètode / eructe universal / amb pet de gràcia / i aires de natura / per pair la raó. Així és com Ester Xargai (veu) i Miquel Àngel Marín (clarinet i acordió) presenten el seu recital. Xargai, escriptora i videoartista, participa en recitals, videorecitals i exposicions. Marín, amb formació acadèmica, practica tant la música clàssica en formacions nacionals i internacionals, com la improvisació lliure i la creació musical, donant concerts per tot Europa, Corea i Israel. Des de 2001 mostra en públic creacions pròpies: improvisació, acció musical, poesia, performance, clarinet preparat, vídeo. Una festa de la polipoesia a no perdre’s!


JOSEP-MARIA BALANYÀ (Barcelona)

Dijous 19 d’octubre, 22 h

Nota 79

C/ Vallirana, 79

5 €

La carrera del pianista barceloní resident a Brussel·les Josep-Maria Balanyà, amb 20 discs enregistrats, l’ha dut des de la música clàssica i el jazz fins a especialitzar-se en la improvisació, l’art acústic experimental i la performance, camps en els que gaudeix d’un elevat reconeixement internacional. Balanyàtambé és improvisador, compositor, director d’orquestres d’improvisació i artista sonor. En els llindars entre la música i la performance ha dut a terme les seves accions més imaginatives, com el recital en la foscor absoluta al Sendesaal de Bremen o el concert per a les campanes de la catedral de Trèveris (Alemanya). Els seus treballs com a pianista solista combinen el so pur de l’instrument amb tècniques de piano preparat que li permeten exhibir una gran varietat de sons no convencionals. Els concerts de Balanyà són rituals enèrgics —hom diria que toca el piano amb tot el cos— on es percep la presencia de la música feta matèria.


ORCHESTRA FIRELUCHE (La Cellera de Ter)

Divendres 20 d’octubre, 21 h

Centre Cívic Convent de Sant Agustí

C/ Comerç, 36

6 €

Pascal Comelade i Pau Riba són alguns dels músics que han col·laborat amb l’Orchestra Fireluche, un col·lectiu de músics fundat el 2002 a La Cellera de Ter (Girona). L’ Orchestra Fireluche són 10 músics que toquen amb andròmines de tota mena: instruments de joguina, inversemblants, clàssics, de diferents cultures del món,… El seu nom prové d’un escrit d’Eduardo Galeano. El seu món és el de les músiques d’envelat; el dels sons eteris i reverberants; el dels engranatges dels autòmats; el del rock’n’roll de butxaca i el de les melodies vocals. “Èpica amb minúscules,” diuen. D’ençà que van gravar el seu primer disc, el 2004, n’han fet sis més. El darrer es titula Colibrí en flames (2017) i suposa un retorn als seus orígens passat pel sedàs del productor Morgan Chaney. La Fireluche per fi recala al LEM!


LINALAB (Barcelona)

Dissabte 21 d’octubre, 22 h

Soda Acústic

C/ Guilleries, 6

5 € (dos concerts)

La colombiana Lina Bautista torna al LEM per presentar la seva proposta de música electrònica experimental: LinaLab. Bautista ha participat en diversos festivals (Sirga, Live Coding Festival, Eufònic, Sonar 2014…). Actualment combina la seva activitat musical amb la investigació sonora (Orquestra del caos, Familiar, Sons de Barcelona i Mediaestruch) i amb la docència (SAE Institute, Academy 303 i el Màster en Art sonor de la UB). La trajectòria de LinaLab, iniciada fa més de sis anys, ha estat impel·lida des del principi per la recerca de noves sonoritats i l’interès per les noves tecnologies aplicades a l’experimentació sonora. Amb una estètica propera a l’ambient, el glitch o el drone, LinaLabcamina entre el so, el soroll i la música, desenvolupant un discurs musical confeccionat amb textures i ambients sonors basats en el tractament de la guitarra en temps real.


ANISOTROPIC PERTURBATIONS (Barcelona)

Dissabte 21 d’octubre, 23 h

Soda Acústic

C/ Guilleries, 6

5 € (dos concerts)

Un concepte científic com és el de l’“anisotropia” —la capacitat de certes substàncies de canviar les seves propietats en funció de la direcció amb la qual s’observen—, forma part del nom d’aquesta proposta que reuneix a tres grans intèrprets de les músiques lliures a Barcelona. Són: Ivo Sans (bateria) i Tom Chant (saxos), dos dels millors exponents de la molt dinàmica escena local del jazz d’avantguarda, i Ferran Fages (guitarra), un referent a escala internacional en l’àmbit de la improvisació electroacústica. Plegats constitueixen un trio amb influències del free-jazz, la música contemporània i la improvisació lliure. Música llibertària, imprevisible i desenfrenada, bastida “amb la mirada múrria d’aquell bomber que a la vegada se sent piròman,” diuen.


FLOY KROUCHI + RAYO-60 (Paris/Barcelona)

Dimecres 25 d’octubre, 20 h

GTS

C/ Igualada, 10

ENCONTRES EN L’ESPAI TEMPS

Taquilla inversa

Floy Krouchi, artista resident del LEM 2017, va obrir el LEM 2016 amb els seus magnífics Bass Holograms: un seguit de motius centrats en l’ús dels sons més greus del baix i en la recreació de les freqüències inaudibles d’aquest instrument. Krouchi ha presentat les seves originals propostes en països com França, Alemanya, Holanda, la Xina i els EUA. La baixista francesa torna ara al Dispositiu LEM en companyia de Rayo-60, l’alter ego de l’explorador de sons Ánder Agudo. L’artista donostiarra treballa en l’evocació de cançons a partir de la manipulació, la repetició i el sampling. El seu objectiu és crear una música propera a l’ambient i el drone, preciosista i embolcallada en múltiples textures. Krouchi i Rayo-60, dos mestres de l’abstracció sonora, uniran forces en un encontre d’alta volada.


“ORIOL PERUCHO IN MEMORIAM”

Projecció del documental de MARTÍ SANS (Barcelona)

Dijous 26 d’octubre, 17 h

Filmoteca de Catalunya (Sala Chomón)

Plaça de Salvador Seguí, 1-9

4 € /3 € (reduïda)

El bateria i compositor Oriol Perucho (Barcelona 1955 – 2016) fou una de les figures més rellevants de les músiques d’avantguarda a Catalunya. Va ser un dels introductors del free jazz a l’escena barcelonina amb les bandes Perucho’s i Baf als 70, i posteriorment amb propostes com Tropopausa i Koniec. Compromès amb la innovació i l’experimentació sonora, Perucho va posar el seu extraordinari talent al servei de propostes com ara Moisés Moisés, Les Anciens o la Bel Canto Orchestra de Pascal Comelade, a banda de publicar diferents treballs en solitari. Dirigit per Martí Sans, el documental Oriol Perucho, in Memoriam és un emocionat homenatge a la figura d’aquest músic irrepetible, amb declaracions d’Oriol Pons de Vall (Ginger), Cabo San Roque, Enric Cervera, Eduard Altaba i Pep Pascual, entre d’altres.


FEDERICO FENU (Oristano)

SOCIOPATIE
INTERCANVI AMB EL FESTIVAL SIGNAL

Divendres 27 d’octubre, 21 h

Centre Cívic Convent de Sant Agustí

C/ Comerç, 36

5€ (2 concerts)

De la província d’Oristano (Sardenya), arriba el multiinstrumentista Federico Fenu, un músic que defineix la seva formació com a “clàssica” —graduat en trombó— i “antiacadèmica” —es va foguejar fent de guitarrista de blues—. Fenuatresora una llarga trajectòria en àmbits tan diversos com el jazz, la clàssica, el blues, el swing i l’electrònica. Al LEM descobrirem el seu vessant experimental. Amant del minimalisme, la lliure improvisació i el drone, Fenu ens oferirà un seguit de solos amb trombó, efectes electrònics i diversos teclats. Sociopatie, el nom d’aquesta proposta, és una evocació de l’illa de Sardenya, de la seva abrupta natura, del caràcter lisèrgic dels seus vents. “El trombó es converteix llavors en un ocell palustre i enfonsa les seves potes llargues en el suau fang de so,” diu.


INIRE (Legnica)

TRANSCAPE DISTURBANCES
INTERCANVI AMB EL FESTIVAL INTERMEDIALE

Divendres 27 d’octubre, 22 h

Centre Cívic Convent de Sant Agustí

C/ Comerç, 36

5€ (2 concerts)

INIRE és un duo format per Krzysztof Pawlik i Małgorzata Dancewicz. El seu treball està basat en les interaccions dinàmiques entre so i imatge. INIRE combina la composició tradicional amb la improvisació, l’enregistrament, el mastering i la reproducció musical. Les seves creacions, que anteriorment se centraven en les formes de composició contextual, actualment estan més enfocades a explorar els límits formals de l’art sonor, els enregistraments de camp, el collage musical i l’electroacústica en sentit ampli. Transcape Disturbances és el projecte que INIRE portarà al LEM, en el qual els principals instruments que utilitzen són sistemes modulars d’àudio i vídeo, controlats per tensió. Les imatges i els sons creen aquí estructures intenses, interactuant i penetrant l’un en l’altre d’una manera activa.

LOGO IAM-CULTURE 2016 EN black POWERED BY.jpg


WARP TRIO (New York City)

Dissabte 28 d’octubre, 22 h

Barcelona Pipa Club

C/ Santa Eulàlia, 21

7 €

Mikael Darmanie (piano), Ju Young Lee (violoncel) i Josh Henderson(violí) conformen aquest trio a cavall de diferents gèneres, com per exemple la música de cambra i el rock —“no som el típic trio de piano” adverteixen—. Warp Trio cerca els límits de les estructures formals i ho fa jugant amb l’eclecticisme, el ritme, l’energia, la improvisació, la utilització ocasional de l’electrònica; o amb col·laboracions inèdites i la reinterpretació de melodies del repertori clàssic. Per si fos poc, en ocasió de la gira europea que els durà al LEM, vindran acompanyats pel 4rt membre de la banda: el brillant bateria Rick Martínez. Tot plegat conforma una olla sonora que la crítica nord-americana ha definit com a “un grup talentós que exemplifica la superació de la música contemporània.” Brillant final de LEM.


DJ DE LA MUERTE (Santiago de Compostela / Tron)

Dissabte 28 d’0ctubre, 0:30 h

Grog

Torrent de l’Olla 134

FESTA DE CLOENDA

entrada lliure

“Això no és moure’s, és ser mogut” diu el gallec Javi Álvarez, aka Dj de la Muerte, en una gravació d’una actuació seva al LEM 2009 amb el nom artístic de Néboa. Artesà del circuit-bending, és a dir, de la transformació d’aparells electrònics de baix voltatge en instruments musicals o, si més no, sorollosos,Álvarez ha engegat multitud de projectes, com ara el Dúo Cobra, Fluzo o La Follable. En aquesta ocasió, i com tantes vegades ha fet en la nit contracultural barcelonina, Dj de la Muerte farà de mestre/monstre de cerimònies punxa-discs a la festa de cloenda del LEM 2017 i vés a saber per quines sinuositats d’una dimensió desconeguda per tots tret d’ell mateix ens durà. Moltes coses es mouran, siguin peus, esquelets sencers o copes fosforescents.

Comments are closed.

2023 HISTÒRIC GTS · DISSENY: JOANA MOLL / CHIARA HUANG · DOCUMENTACIÓ: VÍCTOR NUBLA / O'GLOR CARVALHO · RSS Feed · Entra

Organic Themes