PRESENTACIÓ LEM 2014

Imprimir

© nomdenoia

“Com a humanista m’estimo la ciència. Odio la superstició, que mai no ens podria haver donat bombes atòmiques” (Kurt Vonnegut)

LEM 2014 i el principi de correspondència

El LEM 2014 durarà tres mesos. Hi ha una explicació: la situació econòmica del sector afecta a les petites entitats que gestionen projectes de formats no massius de continguts singulars, com és el cas de la nostra entitat. Això ha sigut un veritable obstacle en el camí del cicles, tallers i accions puntuals que Gràcia Territori Sonor venia realitzant en els darrers anys fora de les dates del LEM. Alguns han tingut que desaparéixer, d’altres han mutat per raons artístiques, però tots s’han hagut de concentrar en els darrers tres mesos de l’any.

Però aquí estem, en un món d’expectatives reduïdes sobre especulacions d’una reducció definitiva de les possiblitats de que la cultura sigui transformadora, és a dir, col·laboradora en la millora de les coses. Si tot ha d’anar malament, no discutirem que sigui necessari o no. Ja sabem el que és, en la superfície i en el fons.

Paradoxalment i malgrat l’amnèsia urbana que es propaga com un gas, això dóna com a resultat un trimestre molt excitant, amb molts concerts, i també amb diversos cicles, tallers, exposicions i accions multidisciplinars. El LEM 2014 no solament s’omplirà de música, sinó que el cinema, la poesia i la gastronomia hi seran ben presents. Assistirem a la interpretació en directe de la banda sonora de la mítica pel·lícula Suspiria i a la música creada per a l’encara més mític gabinet del Doctor Caligari, ens anirem a l’espai amb la World Space Week, trobarem poetes en llibertat com ha sigut tradició durant molts anys en el LEM, alguns d’ells, a més, improvisaran amb músics i ballarins. Podrem votar en les deliberacions del Premi Internacional Luigi Russolo, farem un taller de fer i parlar poesia, tornarem a celebrar la sinestèsia amb Àgape i Vinfonies, ens abocarem al treball gràfic i fotogràfic de tres artistes en sengles exposicions i assistirem a molts concerts, des d’una nit dedicada a la creació sonora a Sardenya fins a la world music més experimental. Comptarem amb bandes mítiques europees i també emergents i farem atenció a les noves idees de la creació local. En total participaran en el LEM 2014 un total de 77 artistes de 9 països en un total de 31 accions. I amb preus el més assequibles possible.

Tenim per una banda un format i per una altra uns continguts. El format itinerant i maratonià del LEM, que permet no perdre’s cap esdeveniment. Els continguts del LEM: una mirada a la creació artística que explora i experimenta, una visita a les cruïlles on es troben les diferents disciplines. La suma de tot això produeix emocions. El LEM aplica el principi de correspondència i defuig el prosaic laberint de la causalitat.

Vine a descobrir-ho un any més amb nosaltres.

L’equip de Gràcia Territori Sonor

Comments are closed.

2024 HISTÒRIC GTS · DISSENY: JOANA MOLL / CHIARA HUANG · DOCUMENTACIÓ: VÍCTOR NUBLA / O'GLOR CARVALHO · RSS Feed · Entra

Organic Themes