PRESENTACIÓ LEM 2004

LEM
lateraliTATs, EFERVESCÈNCIES, MAGNETISMES

Convençuts que molts mons són possibles i segurs que fins i tot la música més inesperada té més possibilitats d’acompanyar-nos en pau que la més senzilla de les armes, declarem que la vida no és només música i que, afortunadament, molts músics també pensen així. Interessats pel món i per tot allò que tan aliè és a la música com determinant per gaudir-ne, els músics no només han proposat models lliures organitzatius socials i econòmics com a alternativa a la massificació del consum i les seves conseqüències, sinó que han imprès el desig de llibertat i de canvi profund en la pròpia creació. D’aquests músics i d’aquestes músiques tracta aquest festival. Deutor de moviments que van posar al dia el plaer i el contrastaren amb la prudència, que van estimular la curiositat com s’amanyaga un cadell, és el LEM, que en la seva vuitena edició proposa 62 activitats proganitzades per 160 artistes de 12 països en 17 espais de la ciutat i especialment en un territori urbà singular i humà: el barri de Gràcia de Barcelona. Enclau que esdevé illa en una suposada civiltzació emergent que repugna el contrast talment emmascara un món en què l’individu superior és el més armat i l’inferior el menys informat.
Barcelona torna a ser centre de l’experimentació mundial i, durant aquests dies, folklores imaginaris, abismes quotidians, monòlegs a diverses veus, cuines que fan música, vidres que canten, màquines que ploren i altres objectes sonors del desig es donaran cita per a major plaer d’un públic que augmenta d’any en any i que dóna sentit a aquesta aventura que, a cavall de dos segles, actua com a líquid de contrast sobre la sopa uniforme del costum estètic, per revelar una bona part de l’ocult present i d’altres possibles futurs. Atenció al programa, als artistes, als nous espais, ja que, com va dir Josep Pla: “Una de les coses més curioses del caviar és que, malgrat ésser tan car, és excel·lent. Dit d’una altra manera: si el caviar fos barat, seria igualment excel·lent.”

l’equip de Gràcia Territori Sonor

Comments are closed.

2019 HISTÒRIC GTS · DISSENY: JOANA MOLL / CHIARA HUANG · DOCUMENTACIÓ: VÍCTOR NUBLA / O'GLOR CARVALHO · RSS Feed · Entra

Organic Themes