PREMI RUSSOLO 2014

XXVIII PREMI INTERNACIONAL D’ART SONOR LUIGI RUSSOLO CONVOCATÒRIA 2014  

 

russolo_e_il_russolophone

El premi internacional Luigi Russolo és un dels més prestigiosos concursos de composició electroacústica. Es va iniciar l’any 1979 com a homenatge al pintor i compositor Luigi Russolo, el creador de la música sorollista. Inicialment i durant 40 anys el Concorso Internazionale Luigi Rusolo va ser organitzat per Gian Franco Maffina i Rossana Maggia a la Fundazione Russolo-Pratella (Varèse).

Després d’una pausa breu el concurs reaparegué l’any 2010 coorganitzat per Studio Forum i Gràcia Territori Sonor en el context dels festivals Le Bruit de la Neige (Annecy) i el Dispositiu LEM (Barcelona).

Per tercer any consecutiu aquest edició es realitzarà en dues localitzacions, la Soierie de Faverges (França) l’1 de juny de 2014 i al mes d’octubre de 2014 en el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

OBJECTIUS DEL CONCURS

Studio Forum (Annecy- Festival Le Bruit de la neige) i Gràcia Territori Sonor (Barcelona – Dispositiu LEM) anuncien novament el concurs Luigi Russolo – Rossana Maggia, ara en la seva vint-i-vuitena edició amb l’objectiu de fomentar la creació de música experimental i electroacústica especialment aquella que està basada en la semàntica sònica de Luigi Russolo.

CONDICIONS PER A PRESENTAR UNA PEÇA

El concurs està obert a participants de qualsevol país, compositors/artistes menors de 35 anys a la data del 1 de maig de 2014. Hi ha una sola categoria. Cada participant pot presentar una sola peça.
No hi ha tarifa de participació en el concurs.
L’edició de 2014 és de temática lliure.
La peça ha de tenir una durada d’entre 6 i 10 minuts.
La peça s’ha d’enviar:
Abans del 15 d’abril 2014 (data límit)
Ha d’estar enregistrada en estèreo en un CDR marcat exclusivament amb el títol de la peça.
El CD s’ha d’acompanyar de:
-Una descripció curta de la peça sense mencionar-ne el nom del compositor.
– Un currículum separat de l’autor.
– Una fotocòpia del DNI/passaport de l’autor.

Adreça de correu: 
STUDIO FORUM
7 rue du Forum
74000 Annecy – France

Cada participant haurà d’enviar un correu electrònic confirmant l’enviament del paquet a la següent adreça:

stforum@studioforum.net

JURAT

El jurat es reunirà el dia 31 de maig 2014 a La Soierie (Faverges), escoltarà totes les peces rebudes i decidiran un 1er, 2on i 3er Premi i seleccionaran 12 peces per a participar en la final de Barcelona. Els resultats del concurs s’anunciaran a l’octubre 2014 amb la presentació de les peces seleccionades durant un concert al MACBA (Barcelona) en el context del Dispositiu LEM.

PREMIS

S’atorgararan els següents premis:

A Faverges (FR):

· Luigi Russolo : 1er, 2on i 3er Premi

· El Jurat de Faverges seleccionarà 12 peces per a participar en la final de Barcelona.

A Barcelona (ES):

· Gran Premi Luigi Russolo (d’entre els 3 premis Luigi Russolo)

· Menció Rossana Maggia per la millor peça què incorpori veus o onomatopeies.

·  Menció Gianfranco Maffina per la millor peça què incorpori idees originals de composició.

· Menció Especial del Jurat.

– Un Premi Especial del Públic serà atorgat en una sessió oberta al MACBA durant el Dispositiu LEM 2014.
– Un CD amb les peçes guanyadores serà editat per Monochrome Vision Label (Moscú)
– Cada artista guardonat rebrà 10 còpies.
– La participació en el concurs implica el consentiment de l’artista perquè la seva peça formi part del CD editat per Monochrome Vision Label .
– Es realitzarà un concert per a mostrar les peces guardonades a l’acusmonium de Studio Forum durant el festival Le Bruit de la Neige.
–  Les peces participants seran incloses en els arxius sonors de Studio Forum i Gràcia Territori Sonor.
– Les peces guanyadores s’anunciaran a les respectives webs del festival Le Bruit de la Neige i de Gràcia Territori Sonor.
– Les peces guardonades s’emetran al programa de ràdio Música i Geografia a l’FM de Barcelona.

ST DUPONT

El 2012, l’empresa ST Dupont de Faverges va proporcionar generosament regals pels tres guanyadors. El primer premi va rebre una estilogràfica Ligne 1, un producte creat l’any 1977 just dos anys abans de la primera edició del concurs (Varese, Itàlia). La història de ST Dupont està íntimament lligada a l’Ècole de Musique de Faverges ja què molts dels seus treballadors històricament han estat i són membres de la coral i la mateixa escola està localitzada dins una antiga seu de producció de la empresa.
En l’edició de 2013 el regal del “Gran Premi Luigi Russolo” (Barcelona) va ser una l’estilogràfica  “Andy Warhol ” de ST Dupont numerada“471 de 1964. En 2014, el regalo para el “Gran Premio Luigi Russolo”  (Barcelona) será la pluma estilográfica “Humphrey Bogart” ST Dupont, Edition Thématique Bogie Night (valorada en 900 €)

PARTNERS

amb el suport de:

Région Rhône Alpes – Ville d’Annecy – Conseil Général d’Haute Savoie – Ajuntament de Barcelona – Generalitat de Catalunya / Departament de Cultura – SACEM

altres entitats associades al premi:

 Experimental Studio Slovak Radio (Bratislava) – Pacific 231 (Dublin) – La Soierie (Faverges) – École de Musique de Faverges – Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) – Monochromevision (Moscou)

 

______________________________________________________________________________________

28 Premi Internacional Luigi Russolo Barcelona, a 23 d’Octubre de 2014 PALMARÈS

 

 

El jurat del Premi Internacional Luigi Russolo, reunit a Faverges, l’1 de juny i a Barcelona, el 23 d’octubre de 2014, format per

 

El jurado del Premio Internacional Luigi Russolo, reunido en Faverges, el 1 de junio y en Barcelona, el 23 de octubre de 2014, formado por

 

The Jury of the Luigi Russolo International Sound Art Competition convened on the 1st June in Faverges and on the 23th of October 2014 in Barcelona and composed by:

 

Philippe Blanchard, Carme Pardo, Lluís Nacenta, Nuno Rebelo, Lina Bautista, Albert Guitart, Rénaud Martelet, Pierre Jolivet, Bernard Donzel-Gargand, Víctor Nubla, Lucy Tcherno, Georges Castagné, Jean Louis Belmonte, Dmitry Vasiliev.

 

Ha decidit, d’entre les 48 peces de 24 països presentades, concedir els següents premis:

 

Ha decidido, de entre les 48 piezas de 24 países presentadas, conceder los siguientes premios:

 

Have decided to award the following pieces from among the 48 pieces from 24 countries presented:

 

Gran Premi Luigi Russolo / Gran Premio Luigi Russolo / Luigi Russolo Grand Prize: “Age” de John Nichols III (USA)

1er premi Luigi Russolo / 1er premio Luigi Russolo / 1st Luigi Russolo Award:
 “Age” de John Nichols III (USA)

2on premi Luigi Russolo / 2º premio Luigi Russolo / 2nd Luigi Russolo Award: “Kali-yuga” de Loïse  Bulot (FR) i “Les ailes” de Sunjin Lee (South Korea) (ex-aequo)           

3er premi Luigi Russolo / 3er premio Luigi Russolo / 3rd Luigi Russolo Award: “Forêt” de Franco Alberto Pellini (ARG)

Menció Gianfranco Maffina per la innovació en la composició / Mención Gianfranco Maffina por la innovación en la composición / Gianfranco Maffina Mention for the innovation in the composition: “Santa Barbara Portraits“ de Pietro Dossena  (IT)

Menció Rossana Maggia per la innovació en l’ús de la veu humana / Mención Rossana Maggia por la innovación en el uso de la voz humana / Rossana Maggia Mention for the innovation in the use of the human voice: “Forêt” de Franco Alberto Pellini (ARG)

Menció especial del Jurat / Mención especial del Jurado / Jury Special Mention: “Vague Image” de Wen Bihe (CHINA)

El premi del Públic / El premio del público / The Audience Award: “El sendero hacia lo profundo” de Rocío Belén Cano (ARG)

 

 

CAT

 

Un CD amb les peces guanyadores serà editat per Monochrome Vision Label (Sebastopol)

Es realitzarà un concert per a mostrar les peces guardonades a l’acusmonium de Studio Forum durant el festival Le Bruit de la Neige (Annecy).

Les peces guardonades s’emetran al programa de ràdio Música i Geografia a l’FM de Barcelona.

 

CAST

 

Un CD con las piezas ganadoras será editado por Monochrome Vision Label  (Moscú)

Se realizará un concierto para a mostrar las piezas ganadoras en el acusmonium de Studio Forum durante el festival Le Bruit de la Neige.

Las piezas ganadoras se emitirán en el programa de radio Música i Geografia en la FM de Barcelona.

 

ENG

 

A CD with the awarded pieces will be released by Monochrome Vision Label (Moscow)

A concert to showcase the awarded pieces will take place at the Studio Forum acousmonium during the Le Bruit de la Neige Festival.

The awarded pieces will receive airplay on the Música i Geografia radio programe, on Barcelona’s FM frequency.

 

 

ST DUPONT

 

CAT

 

El Gran Premi Luigi Russolo és donació de l’empresa ST Dupont. En 2014 consisteix en l’estilogràfica  “Humphrey Bogart” ST Dupont, Edition Thématique Bogie Night (valorada en 900 €).

 

CAST

 

El Gran Premio Luigi Russolo es donación de la empresa ST Dupont.

En 2014, consiste en la pluma estilográfica “Humphrey Bogart” ST Dupont, Edition Thématique Bogie Night (valorada en 900 €)

 

ENG

 

the Grand Prize Luigi Russolo is a donation of ST Dupont company. In 2014, it will be the fountain pen “Humphrey Bogart” ST Dupont, Edition Thématique Bogie Night (worth 900 €)

 

 

amb el suport de:

 

Région Rhône Alpes – Ville d’Annecy – Conseil Général d’Haute Savoie – Ajuntament de Barcelona – Generalitat de Catalunya / Departament de Cultura – SACEM

altres entitats associades al premi:

Experimental Studio Slovak Radio (Bratislava) – Pacific 231 (Dublin) – La Soierie (Faverges) – École de Musique de Faverges – Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) – Monochromevision (Moscou)

 

con el soporte de:

Région Rhône Alpes – Ville d’Annecy – Conseil Général d’Haute Savoie – Ajuntament de Barcelona – Generalitat de Catalunya / Departament de Cultura – SACEM

otras entidades asociadas al premio:

Experimental Studio Slovak Radio (Bratislava) – Pacific 231 (Dublin) – La Soierie (Faverges) – École de Musique de Faverges – Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) – Monochromevision (Moscú)

 

with the support of:

Région Rhône Alpes – Ville d’Annecy – Conseil Général d’Haute Savoie – Ajuntament de Barcelona – Generalitat de Catalunya / Departament de Cultura – SACEM

other entities associated to the competition:

Experimental Studio Slovak Radio (Bratislava) – Pacific 231 (Dublin) – La Soierie (Faverges) – École de Musique de Faverges – Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) – Monochromevision (Moscow)

 

Comments are closed.

2024 HISTÒRIC GTS · DISSENY: JOANA MOLL / CHIARA HUANG · DOCUMENTACIÓ: VÍCTOR NUBLA / O'GLOR CARVALHO · RSS Feed · Entra

Organic Themes