PRE-POST LEM 2005

PRE-LEM, A LES FESTES DE GRÀCIA
 / PRE-LEM, EN LAS FIESTAS DE GRÀCIA / PRE-LEM, AT THE GRÀCIA MAJOR FEST

SHIVA SOUND + DJ Ea7_dmZ

15 d’agost de 2005
a partir de les 22 h. Plaça Rius i Taulet

El LEM escalfa motors abans de submergir-se plenament en el festival, que aquest any tindrà lloc entre el 7 d’octubre i el 5 de novembre.

 La seva proposta per a les Festes de Gràcia és el concert de Shiva Sound el dia de la inauguració, 15 d’agost. Stefanie Ringes portarà a l’escenari de la Plaça Rius i Taulet de Gràcia les cançons del seu últim disc, Meena Supreme, una suggerent mélange de melodies brasileres, reminiscències hindús i música electrònica, comandada per la seva carismàtica veu. 

Les postres arriben directament des de Sevilla. Dj Ea7_dmZ proposa música refrescant en una sessió amb sentit de l’humor (que és l’últim que es perd, no l’esperança).

FAKTOR BOSSAR
21 de juliol de 2005
22 h.
 Auditori del MACBA – Museu d’Art Contemporani de Barcelona
 plaça dels Àngels

La crítica sempre va remarcar la formidable impressió que produïen els concerts dels mítics Clónicos i molts aficionats els recorden com a esdeveniments sonors tan impactants com envoltants. El 21 de juliol, el que fos director d’aquella fascinadora orquestra aterra a Barcelona per a un sol concert dins de la gira que va començar a Anglaterra i portarà fins al Japó al duet Faktor Bossar, entitat sonora, multitímbrica, multiestilística, que formen Markus Breuss (trompetes, fluegelhorn, shanka, kang-ling (que és una trompeta tibetana feta a partir d’un fèmur), didgeridoo, avió superconstellation, Korg MS-20, Eventide H-3000, radi d’ona curta, ordinador portàtil, instruments de percussió i joguines) i Tsukiko Amakawa (piano, sintetitzadors, bowl tibetà, platets tibetans, percussió.

El multiinstrumentista i compositor suís ha unit les seves forces a les de la també multiinstrumentista i compositora japonesa, en un projecte que conté poderosos elements d’emoció i sorpresa, que crea en l’oient una sensació de suspens, d’expectació contínua, per la qual transcorren les seves composicions, verdader panorama inesgotable de visions sonores que van de l’ancestral a l’electrònica passant pel jazz, el rock, la improvisació, el ready made, el misticisme, la contundència, l’humor…

Breuss-Amakawa transiten un dels plans més excitants de la música actual: aquell que imprimeix l’energia del rock i el jazz a la composició contemporània, que visita altres cultures musicals per compte propi, sense apuntar-se a cap viatge organitzat per a turistes, i transmet una personalitat única, una força magnètica a la qual no és possible romandre aliè. Aigua fresca per a aquells que tenen set d’escolta activa.

GOLAFRERIA DE RECAPTE
4 de juliol de 2005
21,30 h. Heliogàbal, c/ Ramón y Cajal 80, Barcelona

cinquè experiment de maridatge entre vi, poesia, menjar i música

A CÀRREC DE LA FORMACIÓ ESTABLE:
 Les Sordines amb Oriol Lagé i Sebastià Malèvol
 Hara Kraan: claqué, arpa de boca, xiulet d’èmbol i percussió
 Roger Fortea: baix, ritmes i percussió 
Miquel Cabal: sintetitzador, ritmes programats i percussió
 Txema González de Lozoyo: gaita, clarinet, oboè
i instruments tradicionals de vent i percussió Oriol Lagé: cuina
 Sebastià Malèvol: poesia i vins, després de l’èxit de les quatre Golafreries a Cal Juanito,
emergeix una formació estable del “supergrup” que es va formar.

DARGELOS


17 de Juny de 2005
13.00h. – SonarComplex

El seu debut auto-editat, “Dal Sottofondo”, ens va descobrir els interessants experiments amb errors d’aquest inquiet personatge i col·laborador ocasional de Camping i Beef. Ara Adrià Bofarull torna amb “Seeds”, un nou treball en el qual explora les noves possibilitats que dóna la barreja d’instruments reals, ordinadors i samplers.

MR HUBBA & EL MONO INVENTOR

16 de Juny de 2005
13.00h. – Escenari Hall

Guillermo Martorell i Miguel Yuste juguen amb el pop i la música experimental com si fóssin una sola cosa. Una mescla original d’estils i tecnologies (guitarres, sintes i joguines sorpresa) que dona lloc a un directe hipnòtic i atrevit.

CUISINE CONCRÈTE + JORDI VILÀ

16 de Juny de 2005
17.15h. – Escenari Hall

La sevillana María Durán cuina en directe la seva deliciosa banda sonora mitjançant una “cuina preparada”, convertida en font musical, al costat de Jordi Vilà, chef del restaurante Alkimia. En les seves pròpies paraules: “el nombre de composicions sonores possibles és igual al nombre de receptes conegudes i, dins d’aquestes, les variacions són infinites, en funció de la proporció entre els diferents ingredients”. Co-produït per Gracia Territori Sonor.

DARGELOS


His self released debut album, “Dal Sottofondo”, revealed interesting experiments with errors by this restless character and occasional collaborator of Camping and Beef. Now, Adrià Bofarull is back in the rink with “Seeds”, his new work where he explores the new possibilities opened up by mixing real instruments, computers and samplers.

MR HUBBA & EL MONO INVENTOR


Guillermo Martorell and Miguel Yuste play with pop and experimental music as if they were one and the same. An original mix of styles and technologies (guitars, synthesizers and surprise toys) which all together contribute to creating hypnotic and daring live performance.

CUISINE CONCRÈTE + JORDI VILÀ

Durán from Seville conjures up her delicious sound track live, using “prepared cuisine” as a musical source, together with Jordi Vilà, cook of the Alkimia restaurant in Barcelona. In her own words “the number of possible sound compositions equals the numbers of known recipes, and within these, the variations are infinite”. Coproduced by Gracia Territori Sonor.

GRÀCIA TERRITORI SONOR
PARTICIPA A

LA FESTA DE LA MÚSICA

amb dues formacions instrumentals
21 de juny 2005
21,30h.

 Pailebot Santa Eulàlia
ORQUESTA DE LA MUERTE


Formació composta per 5 instruments de vent i 2 contrabaixos, creada per Jens Neumaier el 2005 amb integrants de diverses grups de la ciutat, com Nisey, Cactus, Linn Youki Project i 12twelve. La seva primera aparició va ser una considerable sorpresa en el passat 4rt Fòrum Indigestió sobre l’estat de la música a Barcelona. Jens Neumaier: saxo alt
 Olga Ábalos: saxo alt
Rafa García: saxo alt
 Cristian Pallejà: trompeta
Xavi Tort: trompeta
 Alejandro Mazzoni: contrabaix
 Javier Garcia: contrabaix

LES SORDINES


Les Sordines és un col·lectiu de músics i artistes del barri de Gràcia de Barcelona. La formació nasqué amb la idea de posar un fons sonor a manifestacions artístiques i expressions de tota mena: recitals poètics, receptes de cuina, dansa, pintura, etc. Amb la recent incorporació al grup del multinstrumentista Txema González de Lozoyo, la formació ha buscat més protagonisme musical en les seves actuacions, de tal manera que la seva proposta incidental ha esdevingut finalment l’element principal de l’espectacle.

Hara Kraan: claqué, arpa de boca, xiulet d¹èmbol i percussió
Roger Fortea: baix elèctric, ritmes i percussió
Miquel Cabal: sintetitzador, ritmes programats i percussió
Txema González de Lozoyo: gaita, clarinet, oboè i instruments tradicionals de vent i percussió.

En aquesta ocasió, Les Sordines revisitaran, amb la seva peculiar instrumentació, peces de Strawinsky, John Coltrane, Elvis Presley, Can i The Residents.

UNA NOVA ACCIÓ PRE-LEM 2005 / UNA NUEVA ACCIÓN PRE-LEM 2005 /

A NEW PRE-LEM 2005 ACTION

CATALÁ

DAVID COTNER & ALENA KITSON
Los Angeles – USA
5 d’abril de 2005
21:15 h.

 EXPERIMENTEM AMB L’ART c/ Torrijos 68, Gràcia

“Amble Art” és una actualització amplificada del misteriós costum americà de dècades de lligar les sabates juntes pels cordons i penjar-les llançant-les per sobre dels pals dels cables telefònics. Aquesta acció és una extensió de la instal·lació del compositor del 1996 de sabatetes de bebè penjades pels cordons als cables telefònics al llarg d’un tram de l’autopista de la costa del Pacífic del sud de Califòrnia. Aquest serà un dels primers casos de penjament de sabates en públic a Espanya i certament el primer cas de penjament de sabates amplificat del món.

David Cotner (Los Angeles, 1970) i Alena Kitson (Santa Bàrbara, 1981) tanquen, amb aquest vespre, la seva gira de primavera 2005 per Europa, durant el qual han estat dutes a terme diverses instal·lacions a la Tate Modern, el Louvre, la Casa-Museu Gaudí, així com accions en viu al llarg del continent que implicaven arcs amplificats, totxos, guix, una barra submarina i el so dels seus propis instruments ressetejant-se. Els treballs anteriors de David Cotner, que implicaven coure i aigua, han estat exhibits al LACMA de Los Angeles i al MoMA de Nova York. Els treballs anteriors d’Alena Kitson han aparegut a San Francisco i Los Angeles i tenen a veure amb les percepcions del cos, el fetitxisme, la medicina i la mel; ha col·laborat amb l’artista de performance de Satanic Apache, Rev. Steven Leyba, amb el compositor de bandes sonores Simon Fisher Turner i amb el cineasta George Kuchar.

GRÀCIA TERRITORI SONOR

presenta
 

Can Juanito aviat serà història. L’emblemàtic i bohemi restaurant de Gràcia tanca les seves portes. Durant quatre capvespres ACOMIADEM CAN JUANITO amb un experiment de maridatge entre vi, poesia, menjar i música, a càrrec d’algunes de les més preclares i golafres ments (i mans) (i veus) del panorama multisensorial de la ciutat de Barcelona…

GOLAFRERIA ESCALIVADA24 de febrer de 2005 
recitarà poesia Josep Pedrals
 menjarem el que prepari Llorenç Torrado
triarà el vi Sebastià Malèvol
i la música la farà Marc Egea

02 de març de 2005
 recitaran poesia Ester Xargay i Carles Hac Mor
menjarem el que prepari Araceli Iglesias
triarà el vi Sebastià Malèvol
i la música la farà Txema González de Lozoyo

10 de març de 2005 
recitarà poesia Eduard Escoffet
 menjarem el que prepari Noelia Diloy
triarà el vi Sebastià Malèvol
i la música la farà Pau Torres

17 de març de 2005
 recitarà poesia Sebastià Malèvol
 menjarem el que prepari Oriol Lagé
triarà el vi Sebastià Malèvol
i la música la faran Le Fou.

Es podrà escoltar, menjar, olorar, beure, veure i tocar el que ens proposin el creadors, i també a ells mateixos i a la resta del públic.

Comments are closed.

2024 HISTÒRIC GTS · DISSENY: JOANA MOLL / CHIARA HUANG · DOCUMENTACIÓ: VÍCTOR NUBLA / O'GLOR CARVALHO · RSS Feed · Entra

Organic Themes