LEM EMANACIONS 2010

LEM EMANACIONS 1


Les LEM-emanacions exploren mons
paral·lels de l’escena local d’aquesta ciutat. Una altra escena no tan evident formada per cèl·lules sonores que cerquen la concreció del metall i els espectres de l’espai profund.

The Hrönir Factory

emanació
CUZO
El projecte de Cuzo, integrat per Jaume Pantaleón (ex 12twelve), Pep Caravante (també a Warchetype) i Álvaro Gallego (ex QA’A) és sens dubte una de les propostes de directe més catártiques i entregades de la ciutat. Una formació cimentada en la més estricta i apassionada honestedat sonora, que viu i transpira les seves composicions, robustes i instrumentals al·leacions de rock progressiu, psicodèl·lia, kraut i música descriptiva de cinema de terror dels setanta. Després del seu disc de debut, Amor y Muerte en la Tercera Fase, Cuzo prepara nous camins exploratoris a Otros Mundos, invocant ambientacions còsmiques a base de sintetitzadors i oscil·ladors que defu- gen la mera ornamentació i que brollen des de les mateixes vísceres de les peces, clavant les urpes als fonaments de la seva formació musical i emocional: de Jimi Hendrix a Blue Cheer, de Grand Funk Railroad a Dario Argento.
emanació
KVASAR
Si ens atenem a la definició que l’astrofísica proporciona dels quasars -L’acumulació de matèria a forats negres supermassius que dóna lloc a explosions de llum considerades les més poderoses de l’univers-, segurament ens farem una idea força aproximada del que aquesta formació integrada per exmembres de Muzak, Metamorfe, Three Fingers i Ufo Contact és capaç de desplegar damunt l’escenari: una energètica implosió de registres i tex- tures que transiten pel rock progressiu, la psicodèl·lia, el freejazz o l’avant-rock, teixint cúmuls de sonoritats còs- miques en què la física de la improvisació hi té un paper primordial. Emanacions de l’espai profund en estat pur.

LEM EMANACIONS 2

Les LEM-emanacions exploren mons
paral·lels de l’escena local d’aquesta ciutat. Una altra escena no tan evident formada per cèl·lules sonores que cerquen l’exactitud del subconscient i la memòria del cosmos.

The Hrönir Factory

emanació
ATLETA
El projecte de Jaume Pantaleón i Jose Rosselló recupera les cendres roents de 12twelve, mítica formació de la que en van ser part integrant i decisiva, i en perllonga les seves fuetades a través d’un exercici que, com bé indi- ca el seu nom, té molt de musculosa maquinària, bevent amb el mateix esperit esportiu del krautrock, la psi- codèl·lia i l’experimentació electrònica i que, en el seu tour de force particular, aixeca els peus del terra i s’endin- sa en un viatge còsmic d’imprevisibles conseqüències. Un itinerari sonor rigorós com un mecanisme de rellot- geria, els engranatges del qual es mouen amb grans dosis de fibra, pols constant i el llampec cerebral com a únic dopatge.

emanació
HUAN
Música primitivista i d’inspiració màgica, Huan és creat gairebé sense adonar-se’n per Víctor Hurtado, la força creativa darrere de Qa’a, en el 2007. El seu arsenal litúrgic inclou una instrumentació que va des de la viola elèc- trica, el piano i la flauta d’encantador de serps fins a plats de bateria, sintetitzadors modulars i instruments de creació pròpia. Les seves intervencions són un cafarnaüm de pulsions sexuals animalístiques, cervells rèptils, el noise zen, surrealisme i minimalisme. Una proposta visceral i viva, gairebé com un organisme; un organisme a voltes malalt, d’altres moribund i en alguns casos excitat, que hem descobert aquest any a festivals com Cap Sembrat, (((Gargall))) o el Sónar.

LEM EMANACIONS
 
17 de setembre 2010 / 17 de septiembre 2010 / 17th of september 2010
 obertura portes 21 h. / apertura de puertas 21 h. / doors: 21h
concerts / conciertos: 22 h. LA FONTANA, Gran de Gràcia 190-192

 

CATALÁ

Les LEM-emanacions exploren mons paral·lels de l’escena local d’aquesta ciutat. Una altra escena no tan evident formada per cèl·lules sonores que cerquen l’exactitud del subconscient i la memòria del cosmos. La segona edició de les LEM-emanacions presenta dos projectes irresistibles: la reencarnació de 12twelve amb el projecte de José Rosselló i Jaume Pantaleón: Atleta i l’avatar més visceral de QA’A, amb Victor Hurtado i Ben O’Mahoney: Huan.

CASTELLANO

Las LEM-emanaciones exploran mundos paralelos de la escena local de esta ciudad. Otra escena no tan evidente formada por células sonoras que buscan la exactitud del subconsciente y la memoria del cosmos. La segunda edición de las LEM-emanacions presenta dos proyectos irresistibles: la reencarnación de 12twelve con el proyecto de José Rosselló y Jaume Pantaleón: Atleta y el avatar más visceral de QA’A, con Victor Hurtado y Ben O’Mahoney: Huan.

ENGLISH

LEM-emanacions explores parallel worlds of this city’s local scene. Another scene that isn’t as visible and that is formed by sonic cells that search for the exactitude of the subconscious and the memory of the Cosmos. This second edition of LEM-emanacions presents two irresistable projects: the reencarnation of 12twelve with José Rosselló and Jaume Pantaleón: Atleta and Qa’a‘s more visceral avatar, with Víctor Hurtado and Ben O’Mahoney: Huan.

 

HUAN

CATALÁ

Música primitivista i d’inspiració màgica, Huan és creat gairebé sense adonar-se’n per Víctor Hurtado, la força creativa darrere de Qa’a, en el 2007. El seu arsenal litúrgic inclou una instrumentació que va des de viola elèctrica, el piano i la flauta d’encantador de serps fins a plats de bateria, sintetitzadors modulars i instruments de creació pròpia. Les seves intervencions són un cafarnaüm de pulsions sexuals animalístiques,  cervells rèptils, el noise zen, surrealisme i minimalisme. Una proposta visceral i viva, gairebé com un organisme; un organisme a voltes malalt, d’altres moribund i en alguns casos excitat, que ha estat present a festivals com Cap Sembrat, (((Gargall))) o el Sónar.

CASTELLANO

Música primitivista y de inspiración mágica, Huan es creado casi de forma inconsciente por Victor Hurtado, la fuerza creativa tras QA’A, en el 2007. Su arsenal litúrgico incluye una instrumentación que va desde la viola eléctrica, el piano y la flauta de encantador de serpientes hasta platos de batería, sintetizadores modulares e instrumentos de creación propia. Sus intervenciones son un compendio de pulsiones sexuales animísticas, cerebros reptilianos, el noise zen, surrealismo y minimalismo. Una propuesta visceral y viva, casi como un organismo; un organismo en ocasiones enfermo, en otras moribundo e incluso en algunos casos excitado, que ha estado presente en festivales como Cap Sembrat, (((Gargall))) o el Sónar.

ENGLISH

Primitivistic music inspired by magic, Huan is created by Victor Hurtado, the creative force behind Qa’a, in 2007. His liturgical arsenal includes instruments from electric viola, piano and snake-charmer’s flute to cymbals, modular synths and self-made instruments. His interventions are a capernaum of animalistic sexual pulsations, the reptile brain, noise-zen, surrealism, free savagery and minimalism. A visceral and alive music that’s almost like a living organism, an organism that is at times sick, dying or excited and that we’ve been able to discover this year at festivals such as Cap Sembrat, ((Gargall)) and Sónar.

ATLETA

CATALÁ

El projecte de Jaume Pantaleón i Jose Rosselló recupera les cendres roents de 12twelve, mítica formació de la que en van ser part integrant i decisiva, i en perllonga les seves fuetades a través d’un exercici que, com bé indica el seu nom, té molt de musculosa maquinària, bevent amb el mateix esperit esportiu del kraut rock, la psicodèl·lia i l’experimentació electrònica i que, en el seu tour de force particular, aixeca els peus del terra i s’endinsa en un viatge còsmic d’imprevisibles conseqüències. Un itinerari sonor rigurós com un mecanisme de rellotgeria, els engranatges del qual es mouen amb grans dosis de fibra, pols constant i el llampec cerebral com a únic dopatge.

Comments are closed.

2019 HISTÒRIC GTS · DISSENY: JOANA MOLL / CHIARA HUANG · DOCUMENTACIÓ: VÍCTOR NUBLA / O'GLOR CARVALHO · RSS Feed · Entra

Organic Themes