IMPRONITS 2008

El projecte de les Impronits va començar el 2008. Es tractava de fomentar la creació d’una escena d’improvisació a Barcelona, de comptar amb un club mensual on abordar en públic la improvisació lliure en tots els seus aspectes: idiomàtica, no idiomàtica, procedent del jazz, del rock o de la música contemporània. La ciutat necessitava aquesta escena que, d’alguna manera, havia existit als anys 80 però que havia desaparegut, al contrari del que estava succeïnt a d’altres ciutats europees. L’homenatge a Hiroshi Kobayashi va ser el detonant, i a partir d’aquí es va idear una primera fase de sessions d’improvisació-taller amb un trio estable (Aixonoéspànic) que convidava cada mes a diferents músics de diferents escenes, en un local acollidor i propici per la curta distància amb el públic (l’Elèctric Bar). Posteriorment, en una segona fase, les impronits es van obrir, desapareixent el trio estable i propiciant sobre tot el treball de músics locals amb músics internacionals i més tard, incorporant el treball dels ballarins improvisadors. El resultat ha estat el de la creació d’una escena d’improvisació barcelonina quer ha proliferat al llarg d’aquests anys. Aquí comença la història de les Impronits.

the hrönir factory

the hrönir factory

the hrönir factory

IMPRO-NIT # 01

the hrönir factory

Quicu Samsó: drums

Victor Nubla: electric bass clarinet

Albert Guitart: bass

Sebastià Jovani: voice

Pablo Rega: electric guitar

 dimecres 17 de setembre
22 h Elèctric Bar, Travessera de Gràcia 233

IMPRO-NIT # 02 (LEM)

the hrönir factory

22 d’octubre 2008
22 h. 
Elèctric
Travessera de Gràcia, 233

En la millor tradició dels clubs jazzístics i canalles, l’Elèctric obre el tercer dimecres de cada mes el seu petit santuari musical perquè Aixònoéspànic, el trio d’improvisació força malintencionada de Victor Nubla, Quicu Samsó i Albert Guitart, exerceixi d’amfitrió i mestre de cerimònies d’una sessió en què compartiran les seves descàrregues, tempestes i elucubracions amb una sucosa nòmina d’artistes i amics convidats. En aquesta ocasió hi fan estada dos reforços de luxe: Agustí Martínez, saxofonista esdevingut ja clàssic contemporani sense pal·liatius i Eli Gras, hiperactiva agitadora i membre del col·lectiu La Olla Exprés i de la banda Motor Combo, que aportará tota la seva imaginació a les textures del baix i la guitarra elèctrica modificats. (Olga Ábalos i Xavier Tort, que apareixen al cartell, no van participar finalment i en el seu lloc ho va fer ELi Gras)

HRÖNIR – ALB – GRÀCIA TERRITORI SONOR
presenten

IMPRO-NIT # 03

the hrönir factory

Aixònoéspànic Alfredo Costa Monteiro + Carles Esteban

19 de novembre 2008
22 h Elèctric Bar, Travessera de Gràcia 233

Comments are closed.

2024 HISTÒRIC GTS · DISSENY: JOANA MOLL / CHIARA HUANG · DOCUMENTACIÓ: VÍCTOR NUBLA / O'GLOR CARVALHO · RSS Feed · Entra

Organic Themes