ECLÍPTICA 2011

flyer_ecliptica_2011_recto-720x1024
GRÀCIA TERRITORI SONOR 
celebra / celebrates

ECLÍPTICA: 1000 hores 

CATALÁ

El projecte Eclíptica ha depassat les 1000 hores durant la residència de Lina Bautista-LinaLab a l’Observatori Astronòmic de Castelltallat.

Eclíptica, el projecte de residències i recerca de Gràcia Territori Sonor i l’Observatori Astronòmic de Castelltallat ha assolit les 1000 hores de vol durant la residència de Lina Bautista-LinaLab que va tenir lloc de l’1 al 10 de maig de 2011. A punt de que comenci la segona residència de l’any amb Jose Rosselló / Faraón, us volem explicar què és Eclíptica:

Eclíptica va nèixer l’any 2009 amb l’objectiu d’apropar als joves creadors sonors a l’àmbit científic, per mitjà de residències i treballs de camp i de recerca amb voluntat de retorn a la comunitat.

Les residències es desenvolupen en tres àmbits: 

1. astronòmic – treball amb l’astrònom Toni Guntín a l’observatori (observació astronòmica, coneixements d’astrofísica)

2. territorial – treball amb l’escriptor i explorador Jordi Girbén al territori (exploració del paisatge i el subsòl de la serra de Castelltallat)

3. sonor – composició i enregistrament sonor (treball individual de l’artista)

Retorn a la comunitat:

Les composicions resultants del treball es presenten anualment durant una nit de portes obertes de l’Observatori amb concerts a l’aire lliure i observació del cel (amb la col·laboració de l’Agrupació Astronòmica de Manresa) per a la comunitat dels veïnats de la serra de Castelltallat.

Els artistes participants, a més del concert a Castelltallat, han mostrat posteriorment els treballs sonors en nombroses ocasions en festivals, concerts… i la segona notícia del dia és que el disc “Eclíptica” de Santiago Latorre, serà editat en breu pel segell Fohen.

Han participat fins ara en les residències d’Eclíptica els següents artistes:

2009

Santiago Latorre

Nikka

2010

Shakira Benavides / Lucious Works Here

Christian Dergarabedian

2011

Lina Bautista / LinaLab

Jose Rosselló / Faraón

CASTELLANO

El proyecto Eclíptica ha sobrepasado las 1000 horas durante la residencia de Lina Bautista-LinaLab en el Observatorio Astronómico de Castelltallat.

Eclíptica, el proyecto de residencies e investigación de Gràcia Territori Sonor y  el Observatori Astronòmic de Castelltallat ha alcanzado las 1000 horas de vuelo durante la residencia de Lina Bautista-LinaLab que tuvo lugar del 1 al 10 de mayo de 2011. A punto de que comiencia la segunda residencia del año con Jose Rosselló / Faraón, os queremos explicar qué es Eclíptica:

Eclíptica nació el año 2009 con el objetivo de acercar a los jóvenes creadores sonoros al ámbito científico, por medio de residencias y trabajos de campo y de investigación con voluntad de retorno a la comunidad.

Las residencias se desarrollan en tres ámbitos: 

1. astronómico – trabajo con el astrónomo Toni Guntín en el observatorio (observación astronómica, conocimientos de astrofísica)

2. territorial – trabajo con el escritor y explorador Jordi Girbén en el territorio (exploración del paisaje y el subsuelo de la sierra de Castelltallat)

3. sonoro – composición y grabación sonora (trabajo individual del artista)

Retorno a la comunidad:

Las composiciones resultantes del trabajo se presentan anualmente durante una noche de puertas abiertas del Observatorio con conciertos al aire libre y observación del cielo (con la colaboración de la Agrupació Astronòmica de Manresa) para la comunidad de las poblaciones de la sierra de Castelltallat.

Los artistas participantes, además del concierto en Castelltallat, han mostrado posteriormente los trabajos sonoros resultantes en numerosas ocasiones en festivales, conciertos… y la segunda noticia del día es que el disco “Eclíptica” de Santiago Latorre, será editado en breve por el sello Fohen.

Han participado hasta ahora en las residencias de Eclíptica los siguientes artistas:

2009

Santiago Latorre

Nikka

2010

Shakira Benavides / Lucious Works Here

Christian Dergarabedian

2011

Lina Bautista / LinaLab

Jose Rosselló / Faraón

ENGLISH

The Eclíptica project has completed 1000 hours during Lina Bautista-Linalab’s residency at the Astronomical Observatory of Castelltallat.

Eclíptica: Gracia Territori Sonor’s residency and research project in collaboration with the Astronomical Observatory of Castelltallat has completed 1000 hours during Lina Bautista-Linalab’s residency that took place between the 1st and the 10th of May 2011. Just before the second residency of the year takes place with José Rosselló / Faraòn, we’d like to share with you what Eclíptica is:

Eclíptica was created in 2009 with the objective to approach young sound artists to science through residencies and research and field work with an intention of giving something back to the community.

The residencies are developed in three fields:

1. astronomical – work with astronomer Toni Guntín in the observatory (astronomical observation, astrophysics)

2. territorial – work with explorer and writer Jordi Girbén in the territory (exploration of landscape and subsoil of the Castelltallat mountain)

3. sonic – composition and field recording (artist’s individual work)

Return to the Community:

 

The resulting compositions are presented anually during an open day at the Observatory with open air concerts and observation of the night sky with telescopes (with the collaboration of the Agrupació Astronòmica de Manresa-Manresa Astronomical Group) for the community that live in the Castelltallat mountain.

The participating artists have shown their sonic works on numerous occasions apart from the Castelltallat concert, in festivals and shows…and today’s second announcement is that Santiago Latorre’s album “Eclíptica” will soon be released on Fohen records.

To the date the following artists have participated in the Ecliptica residencies:

 

2009

Santiago Latorre

Nikka

2010

Shakira Benavides / Lucious Works Here

Christian Dergarabedian

2011

Lina Bautista / LinaLab

Jose Rosselló / Faraón

MÚSICA I OBSERVACIÓ DEL CEL: 2 CONCERTS /

MÚSICA Y OBSERVACIÓN DEL CIELO: 2 CONCIERTOS /

MUSIC AND OBSERVATION OF THE SKY: 2 CONCERTS

DISSABTE 23 DE JULIOL 2011 / SÁBADO 23 DE JULIO 2011 / ON SATURDAY THE 23th JULY  2011

 

CATALÁ

com a finalització de les residències que Lina Bautista i Jose Rosselló han realitzat aquest any a l’Observatori Astronòmic de Castelltallat, et convidem a una nit de música i observació del cel.

Els concerts començaran a partir de les 22 hores.

L’Observatori mantindrà les portes obertes i a més posarà a disposició dels assistents diversos dispositius d’observació a l’aire lliure.

Hi haurà servei de bar i entrepans.

CASTELLANO

como finalización de las residencias que Lina Bautista y Jose Rosselló han realizado este año en el Observatorio Astronómico de Castelltallat, te invitamos a una noche de música y observación del cielo.

Los conciertos comenzarán a partir las 22 horas.

El Observatorio mantendrá las puertas abiertas y además pondrá a disposición de los asistentes diversos dispositivos de observación al aire libre.

Habrá servicio de bar y bocadillos.

ENGLISH

The concerts will start from 10 pm.

The Observatory will keep its doors opened and it will also provide with several devices for observation.

Additionally, there will be a bar service and sandwiches.

as an ending of the residences that Lina Bautista and Jose Rosselló have carried out this year at the Astronomical Observatory of Castelltallat, we invite you to a night of music and observation of the sky.

flyer_ecliptica_2011_verso-722x1024

 

Comments are closed.

2024 HISTÒRIC GTS · DISSENY: JOANA MOLL / CHIARA HUANG · DOCUMENTACIÓ: VÍCTOR NUBLA / O'GLOR CARVALHO · RSS Feed · Entra

Organic Themes