ÀGAPE 2005

EL PROJECTE ÀGAPE COMENÇA A VIATJAR!

Coincidint amb la cloenda del X Festival LEM el Mercat de l’Abaceria Central de Gràcia va acollir per primer cop el projecte ÀGAPE. Després de l’èxit rotund d’aquest innovador experiment, ÀGAPE comença una gira de tres dates a la província de Barcelona.

MARIDATGE
 ÀGAPE (acròstic d’Accidents Gormands i Altres Poètiques Esparses) és una proposta de Gràcia Territori Sonor i Sebastià Jovani que pretén difondre el maridatge de sentits i de disciplines artístiques, aglutinant gastronomia, música, poesia i arts escèniques.

EXPERIÈNCIA SENSORIAL
 ÀGAPE ofereix una experiència sensorial i artística on tots els participants treballen de forma conjunta, en estreta col•laboració, reinterpretant-se mútuament, oferint la possibilitat de degustar simultàniament el treball de músics, poetes, cuiners i artistes plàstics i escènics.

INNOVACIÓ 
Fins ara no s’havia plantejat aquesta cooperació entre diferents àmbits de l’experiència més enllà del fet que una actuació musical servís de teló de fons d’un àpat o que una copa de vi acompanyés un recital poètic. Més enllà del multimèdia virtual, aquesta és una proposta en què el gust i l’olfacte puguin gaudir com la vista o l’oïda.

XARXA ITINERANT D’ESDEVENIMENTS
 ÀGAPE tindrà una durada de dos anys. Després de la seva presentació a Gràcia, ÀGAPE viatja a Igualada, Manresa i Vic (veieu les dates a continuació) i el 2007, cobrirà la resta de la geografia catalana amb escales a les terres de ponent, Girona i Tarragona) amb la intenció de reivindicar i potenciar la descentralització del fenomen artístic (tot apostant per geografies situades fora dels grans nuclis metropolitans, preservant i subratllant-ne les particularitats locals).

NUCLI PERMANENT
 El nucli central d’ÀGAPE està format per:

Oriol Lagé:

psicòleg, poeta i cuiner. Fundador del restaurant OT i activista important de la nova cuina catalana, que concebrà els continguts gastronòmics en estreta col•laboració amb els cuiners locals.

Mil Sufritus – Mil Flanes – Mil Bikinis:

múltiples reencarnacions del grup de música psicogastronòmica Mil Pesetas amb el reforç de membres de Don Simón & Telefunken.

Sebastià Jovani:

el primer poeta sommelier del país i mestre de cerimònies de l’Àgape, la seva missió és catalitzar els maridatges entre totes les disciplines.

CREADORS CONVIDATS

Els cuiners que concebran amb l’Oriol Lagé l’apartat gastronòmic són els caps de cuina dels respectius espais amfitrions: Josep Maria Miquel (Cal Ble – Igualada), Eduard Finestres (Vermell – Manresa) i Pep Pelfort (El Gravat – Vic).
Josep Pedrals, escriptor i recitador, activista a favor del valor de l’oralitat de la poesia, serà el poeta convidat a Igualada. La ballarina i coreògrafa manresana Laura Bataller serà la convidada a Manresa. A Vic, hi haurà un duet musical convidat: Gemma i Ramon, formació inèdita amb dos membres del grup Le Petit Ramon (ex Azucarillo Kings, ex Ego Trip).

INFORMACIÓ BÀSICA DE LES ACTIVITATS

25 de novembre a IGUALADA
 Cal Ble (rambla de Sant Isidre 31-33) – a partir de les 19,30h -

Oriol Lagé i Josep Maria Miquel als fogons
-Mil Sufritus a l’apartat musical
-Josep Pedrals i Sebastià Jovani amb la poesia

3 de desembre a MANRESA 
Vermell (carrer de les Piques, 3) – a partir de les 19,30h -

Oriol Lagé i Eduard Finestres a la cuina
-Laura Bataller i Sebastià Jovani amb un espectacle de dansa i poesia
-Mil Flanes a la música

7 de desembre a VIC 
El Gravat (carrer de Sant Miquel, 19) – a partir de les 21,30h -

Oriol Lagé i Pep Pelfort a la cuina
-Gemma i Ramon a l’apartat musical
-Mil Bikinis, amb més música
-Sebastià Jovani amb la poesia.

Comments are closed.

2024 HISTÒRIC GTS · DISSENY: JOANA MOLL / CHIARA HUANG · DOCUMENTACIÓ: VÍCTOR NUBLA / O'GLOR CARVALHO · RSS Feed · Entra

Organic Themes