PRESENTACIÓ LEM 2011

Hi ha una teoria que afirma que si alguna vegada algú descobrís exactament per a què serveix l’Univers i per què existeix, aquest desapareixeria instantàniament i seria reemplaçat per quelcom molt més estrany i inexplicable. Hi ha una altra teoria que afirma que això ja ha succeït.

(Douglas Adams, “The Restaurant at the End of the Universe”)

LEM 2011
cartografia submarina

Tens a les mans el programa de la setzena edició del LEM, el dispositiu que Gràcia Territori Sonor activa anualment per compartir el resultat de les recerques, processos i intuïcions que experimentem al llarg de l’any. Durant nou dies us proposem recórrer el trajecte vital de la nostra entitat, des del passat (el patrimoni) fins al futur (els projectes i les idees emergents), a través del territori (la xarxa). Així, trobareu artistes consagrats i joves creadors, concerts en els petits espais dels col·lectius i associacions de Gràcia i també en equipaments públics i en espais emblemàtics de la ciutat. Explorarem els límits entre la música i la textualitat, la performance, la gastronomia… i la música mateixa. Descobrirem el treball dels artistes procedents dels programes de residència i seguiment que realitzem anualment, també ens trobarem amb veterans experimentadors de França i Portugal i, no ho dubteu, prestarem una gran atenció a l’escena local, especialment als nous projectes que s’hi couen darrerament.

La cartografia del LEM et permet, si vols, assistir a tots els concerts. No hi ha superposicions ni massificacions ni distàncies insalvables ni preus inassequibles. Mentre ens segueixis aquests dies, el LEM estarà instal·lat benèvolament sobre la ciutat, inserit en les seves geografies urbanes i, quan acabi aquesta edició, en lloc d’elevar-se a tota velocitat fins a desaparèixer en el cel, com un ovni, es diluirà i es reintegrarà al territori, que és d’on neix cada any. Perquè, essencialment, el LEM és petit, igual que semblen petits els personatges de les il·lustracions que acompanyen aquest programa, comparats amb els gegants de les profunditats marines. La nostra voluntat és que el LEM sigui humà, ergonòmic, sostenible i de proximitat. Condicions ineludibles per poder aproximar-se a les músiques més noves, diferents, excitants i secretes que, fugint dels gèneres i la uniformitat dictada per la indústria, s’atreveixen a provocar-nos sorpresa, emocions i plaer.

l’equip de Gràcia Territori Sonor

Comments are closed.

2024 HISTÒRIC GTS · DISSENY: JOANA MOLL / CHIARA HUANG · DOCUMENTACIÓ: VÍCTOR NUBLA / O'GLOR CARVALHO · RSS Feed · Entra

Organic Themes