PRESENTACIÓ LEM 2010

“Un mes després Lelgoualch va rebre, en un estoig negre folrat de vellut, la seva tíbia transformada en una flauta d’estranya sonoritat.»

(Raymond Roussel, “Impressions d’Àfrica”)

LEM 2010: Lelgoualch Ex Machina

Ara que molts de vosaltres entreu en la franja d’edat corresponent a “control i poder”, cal escriure aquestes línies molt ràpidament abans que us n’adoneu i recomanar-vos d’evitar l’error de caure en la sobrenaturalització. Ja deveu haver vist que hi ha gent més vella o més lliure que no vol abandonar “control i poder” i ha deixat de ser natural. És perquè són sobrenaturals. Han incorporat d’una forma natural l’únic element que no es troba a la natura: control i poder. És admirable la voluntat humana.

El LEM de tardor és la culminació anual, davant del públic, de les descobertes a partir de les residències, els tallers, els seguiments, les epifanies, les invasions i les timideses que es produeixen a Gràcia Territori Sonor al llarg de l’any. És el moment de fer política. Els artistes que presentem fan política, no art polític, que és una reducció. Són críptics i perillosos. Que la música existeixi més enllà del costum és un exili on la immoralitat no té espai i la capacitat de decisió sobre el món tampoc. Tot i així, això ens hauria de transportar alegrement al segle XXI, que ja n’hi ha prou de presumir de coses que es van inventar al XIX o molt abans. Ara bé, això és un concepte dinàmic.

Sinopsi: rebrem músics del sud de França, tot explorant la possibilitat que l’Euroregió sigui una realitat i fertilitzi en intercanvis. Dels joves inventors sonors d’aquí fem el gruix de l’encontre. Si es relacionen entre ells, tots hi guanyarem. La poesia i la música s’assemblen més del que sembla i ho fan assembleàriament. Què podem dir de la perversió dels electrodomèstics, de les tenebres de certes literatures o de provocar que cuiners, músics i poetes hagin de fer plegats coses en cinc dimensions? El LEM no és una metàfora, sinó un resultat. A continuació, us detallem el perquè, el com i el quan.

l’equip de Gràcia Territori Sonor

Comments are closed.

2024 HISTÒRIC GTS · DISSENY: JOANA MOLL / CHIARA HUANG · DOCUMENTACIÓ: VÍCTOR NUBLA / O'GLOR CARVALHO · RSS Feed · Entra

Organic Themes