PRESENTACIÓ LEM 2001

Tornem a trobar-nos, aquesta vegada en la primera tardor del segle XXI. El Festival LEM compleix 5 anys amb un programa més intens i variat que mai: 49 concerts en ventall, podríem dir, abastant tota la creació musical contemporània durant dos mesos. Un festival de totes les músiques d’ara, moltes de demà i bastants que són intemporals.
Vista la utilitat de les seccions temàtiques propostes en l’edició anterior, tornaràs a trobar-les al programa d’aquest any, com una espècie de menús i submenús, més gastronòmics que informàtics aquesta vegada, que proposen dreceres per conèixer l’entramat d’estils i temes que presenta el festival, les seves múltiples interseccions i en què consistiran les intervencions dels artistes: 183 procedents d’11 països, creadors l’experimentació dels quals els ha portat a territoris innovadors amb propostes inaudites, algunes d’elles fonamentals per entendre la música actual, unes altres tan recents que es presenten per primera vegada en el festival. Com no ens cansem de dir, el LEM tracta de ser un antídot contra l’avorriment i una oportunitat de prendre contacte amb les músiques que no es deixen arrossegar pel corrent que moltes vegades generen elles mateixes. Benvinguts al naixement de la música que està per arribar.
Hi ha tres novetats destacables en el festival d’aquest any:
La primera és que el festival compta amb un espai central en el qual es produirà el 30% dels concerts: la renovada seu del Districte de Gràcia, convertida en una interessant sala polivalent. Tots els canvis produïts en la selecció d’espais ho ha estat en la direcció de buscar major comoditat per al públic i per als artistes i millor qualitat tècnica, podreu comprovar-ho al llarg del festival.
La segona consisteix en què una part de la selecció del programa s’ha realitzat mitjançant una convocatòria oberta a internet per a nous projectes, la resposta dels quals ha estat extraordinària i d’una gran qualitat en la majoria de les propostes.
La tercera és que el LEM treballa a partir d’aquest any associadament amb altres festivals de noves músiques de la temporada de tardor barcelonina: El Festival de Músiques Contemporànies de Barcelona, amb el qual coprodueix un concert, el festival Improvisa, al qual acull íntegrament en el seu programa, la temporada Avuimúsica i Proposta, el festival de poesies i polipoesies. Així mateix, el LEM es vincula en xarxa amb altres festivals del mateix esperit i franja estacional a Espanya: Periferias a Osca, Observatori a València i Freestyle a Terrassa, amb l’objectiu de col·laborar més intensament l’any 2002.

Manuel Vicent diu que “contemplar espiritualment el menjar en un plat que serà aviat part del teu esperit és l’essència de la dieta mediterrània. L’organització del Festival el proposa fer exactament igual amb la música del menú que t’oferim. Bon profit!

Comments are closed.

2024 HISTÒRIC GTS · DISSENY: JOANA MOLL / CHIARA HUANG · DOCUMENTACIÓ: VÍCTOR NUBLA / O'GLOR CARVALHO · RSS Feed · Entra

Organic Themes